vineri, 19 august 2016

Parlamentul Strazii

Buna ziua Romania!

Astazi va voi povesti despre prostie si nepasare.
Exista in Romania o comuna numita Cracaoani. Comuna este asezata la poalele unui munte. De jos codrii se arata verde albastrui iar apa se mai avanta zgomotos la vale pe un prundis cu pietre albe si nisip fin.
Gresit.
Cracaul nu se mai avanta zgomotos la vale. Unii s-au gandit sa faca cativa KW de energie, au mutilat apa, au distrus populatia piscicola, au facut , un baraj si transporta majoritatea apei pe niste tuburi subterane pana undeva in aval la un fel de mini-centrala.
In urma cu 30 de ani, pescuiam pe Cracau, oamenii aruncau cate un cos pentru prins pestele, asa cum aveam si noi unul pe acasa si apoi se facea o mancare foarte gustoasa din ceapa verde si "chiticari".
Astazi nu mai sunt pesti pentru ca luciul apei a fost mult diminuat. Nu mai sunt pesti si nici fantanile nu mai au apa ( fantanile din imediata apropiere a Cracaului) pentru ca ele erau alimentate de apa raului.
La distrugerea panzei freatice au contribuit doi factori: captarea apei pe tuburi si o exploatare de piatra ( balastru) din zona. Am intrebat la primarie si domnul vice mi-a spus ca ei nu au nici o vina. Cineva a concesionat pe 90 de ani o parcela de teren....... :) "Curat murdar".
Ironia face ca cea de a doua panza freatica din zona sa fie amplasata pe un strat cu/de sare.....rezultatul: unii au sapat si au gasit apa cam sarata. Poate este o razbunare a pestilor pentru toate acele momente cand oamenii din comuna au tacut....nu au intrebat cine ce face acolo.....
Dar in aceasta vacanta am mai inteles ceva. Oamenii vad ca Bucurestiul si politica mare este ceva foarte indepartat. Cred ca toti stiu cine conduce tara dar oameni mai mari si mai tari ca primarul, politistul si popa.....nu gasesti in Cracaoani.
Cea mai mare isprava a administratiei din Cracaoani ( de care inteleg ca nu-i nimeni vinovat) sunt niste asa zise ghene/cosuri/locuri ecologice amplasate pe albia raului, unde se aduna gunoiul............sa ne intelegem, aceste dreptunghiuri imprejmuite pe trei laturi sunt pe albia raului Cracau, acolo poti ca un ecologist si om responsabil ce esti sa pui gunoiul. Din poze veti vedea ca gunoiul este ars.
Chiar si asa ceopartit cum este acum, Cracaul poate veni cu putere la vale in sezonul ploias si poate sa distruga case, poduri...etc.....
Intrebare: credeti ca gunoiul din locurile special amenajate va pluti pe apa la vale sau va fi cuminte si va sta locul indicat de tablitele care atesta investitia din fonduri europene?
Daca vreodata Europa isi va cere banii inapoi din aceasta investitie oneroasa/pacatoasa/culpabila....eu nu vreau sa dau nici un ban........sa plateasca "desteptii" care au sifonat banii si au distrus Cracaul.

Elena Panaite
19.08.2016








Un comentariu:

  1. Romani,iesiti in strada si nu mai dormiti,sa facem Revolutie,sa schimba actuala clasa oitica mafiota care a pus stapanire pe Romania.Daca mai dormiti nu vom mai avea tara,ne-au vandut tradatorii si vanzatorii de tara si de neam Romanesc,in special cei de la psd,cu iliescu,nastase adrian si pont in frunte.Daca sunteti Romani patrioti adevarati uniti-va si iesiti sa faceti Revolutie sa ne lua tara innapoi de la mafia politica actuala.

    RăspundețiȘtergere