duminică, 26 septembrie 2021

Was hast du gemacht, Herr Iohannis?

 A trecut și congresul.....PNL este suficient de tensionat încât orice scânteie să determine mișcări imprevizibile din partea membrilor de partid.....dar sigur un lucru s-a întâmplat: imaginea Florin Cîțu/Câțu, ca jucător politic pe termen lung, este alterată.

- PSD se simte incomod...blamat de toți (PNL, USRPLUS și AUR) ar putea să facă un guvern dacă președintele i-ar cere acest lucru, ...altfel? Nichts.

-USRPLUS este partidul care-și arată pe față dorința de parveneală (măcar sunt sinceri) a șefilor....adică orice este normal și bun, chiar și un compromis conjunctural, doar, doar să fie acolo, la butoane, la ciloane....deci? Ar putea să încerce un guvern minoritar doar dacă președintele le-ar cere acest lucru. Altfel? Nichts.

-AUR a fost, este și va fi nefrecventabil? Nu m-ar mira însă ca la nevoie să fie ,,ușurat,, de majoritatea senatorilor și deputaților, care să-și dea seama că ei nu sunt extremiști, prin urmare pot părăsi corabia și să se refugieze acolo unde țara le-o va cere.....dar nu vor fi niciodată invitați să formeze un guvern.

-UDMR și Grupul Minorităților sunt mereu la datorie, deci vor fi disponibili ca umplutură.

Dacă ,guvernul Câțu va cădea la vreo moțiune.....mă tem că nici măcar Pahonțu și soldații lui în format A4 nu poate să genereze o majoritate care să susțină un eventual guvern PNL.

Was hast du gemacht, Herr Iohannis?


Elena Panaite



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu