luni, 4 octombrie 2021

arma mileniului III este dezinformarea


 Lumea s-a cutremurat! 

Nimeni nu a înțeles ce s-a întâmplat.

............................................................

dar parcă nu este cazul să facem rime ;) .


Știu, tehnologia/știința a dat posibilitatea umanității să comunice repede și ieftin la mare distanță. Comunicarea duce la progres, la noi descoperiri și bunăstare pentru oameni.

Dar această comunicare unde nimeni nu respectă decât propriile norme de bună creștere (adică unii folosesc responsabil acest mod de a expune idei și de a se expune pe ei....și alții spun prostii de dragul prostiei și minciuni pentru a deveni populari sau puternici într-o lume virtuală care nu le asigură progres sau putere în viața reală....și sunt și mulți alienați sau bolnavi mintali care fac rău și care fiind iresponsabili au creat pericole mortale pentru semenii lor.)

Statele fiind în fața unei situații noi au avut nevoie de timp pentru a înțelege forța creatoare dar și destructivă a comunicării fără reguli în on-line.

De multe ori SUVERANITATEA unor state/popoare a fost pusă în pericol și amenințată în urma activității unor grupuri de cyber-mercenari.

Dar, așa cum am spus și voi repeta, spațiul virtual este o chestiune ce ține de suveranitatea unui popor.

Suveranitatea unui popor se întinde și asupra mediului virtual astfel încât acesta să nu ajungă un mijloc prin care să se poată răspândi minciuni și ură în societate.

Criza facebook de azi poate fi o întâmplare sau ceva deliberat pentru că trebuia să se oprească cascada de minciuni/prostii și dezinformare răspândite cu ușurință către marele public pentru al îndobitoci.

Da! Arma mileniului III este dezinformarea. Și este o armă redutabilă.


Elena Panaite

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu