Aud mereu: ,,oculta mondiala, guvernul mondial, suntem sclavii lor, aștia,, ….
Și mă întreb: cine sunt ăștia?
Chiar suntem sclavi?
Sclavii cui suntem?
Ce mai înseamnă liberul arbitru?
Ne naștem ca niște pui de abator a căror voința și destin sunt deja știute?
Suntem microscopice popoare?
Știu că la început a fost cuvantul și acesta este calea. Știu că dacă ar exista acea oculta mondiala și ea este formată din oameni aflați tot sub aceeași zodie, sau acelasi parcurs, adica se nasc, cresc, apoi devin maturi și imbatranesc căci nimeni nu a găsit piatra filozofală si nici leacul, soluția, pentru tinerețe fără bătrânețe.
Față de mulți ce-și pun întrebări existențiale complicate eu chiar am studiat și am petrecut ani de zile sub îndrumarea unor profesori eminenți din Facultatea de Istorie de la care am învățat despre creșterea și descreșterea imperiilor, despre putere și decădere și mai ales despre mulți care credeau ca sunt zei sau semizei, astăzi toți sunt doar amintire.
De aceea cred, cu tarie, că există oameni puternici, oameni influenți, oameni care pot decide destinul meu sau al altora, dacă eu îi las. Mai cred că puterea unui individ stă în puterea grupului din care face parte sau pe care-l domină.
Da, se poate naște oriunde, oricand un om puternic care sa domine jocul politic, economic sau social. Astazi oculta mondiala, aștia, etc pot fi unii, mâine alții, așa cum în secolele trecute puterea si strălucirea lumii a fost în Sumer, Egipt, Grecia antica, Imperiul Roman sau în Constantinopol….
Mai știu ca nu exista 2 sori pe cer și că doar unul este cel mai puternic, doar un sistem social-politic și economic este primul și conduce jocul.
Astăzi exista 2 sisteme social-politice care se luptă. Democrația si totalitarismul cu nuanțele lor, democrația este perfectibila iar totalitarismul se mai îndulcește pe alocuri si-si spune autoritarism în post-adevăr, fiind creat de neo-comuniști.
Pentru ce se luptă cele doua sisteme? Pentru putere si dominație. Unul înseamnă drepturile omului, altul supunerea celor slabi într-un mod brutal și fără scrupule. Îi văd pe foarte mulți copii ai comunismului ceaușist acum democrați veritabili că fac apologia Rusiei și a lui Putin. De ce urlă care mai de care și se dau filozofi? Din frică, din frică pentru mâine, din frica de Rusia, din frică de a fi liberi.
Nu au înțeles nimic din ceea ce le oferă democrația, libertatea de a o construi. Doar că nu poți folosi minciuni pentru a-ti câștiga adepți ca apoi sa te declari democrat. Mulți fac gălăgie pentru că vârsta biologică nu le permite să se mute într-o țara cu tradiție democratică și să o ia de la început apoi nici în tinerețe nu au avut prea multe veleități de gospodari sau să fie pricepuți și harnici, iar dacă pleci afară, dacă ești primit într-o țară străină, niciodată nu te vor pune șef, va trebui să-ți câștigi un loc în lumea lor….de aceea este mai pragmatic pentru ei să rămână aici, ….
Aici în România, folosind discursul moscovit croit pentru un public neocomunist, omul nou, au șansa să ocupe o poziție socială care să le oferă suficient lux și putere….
Ei sunt cei mai mari farsori.
Nici nu mă interesează aceștia si nici publicul lor, pe mine mă interesează ce fac eu și cei ce sunt ca mine, reușim ca prin vointa noastra prin faptele și actele noastre să creăm lumina, cunoaștere,forță si putere?
Ca să contezi, oricând și oriunde, ai nevoie să aparții unui grup puternic cu o identitate culturala puternica, apoi vin toate celelalte.
Trebuie să te bazezi pe adevăr, harnicie și inteligență. Un om puternic slujește idealuri mărețe.
Altă cale nu există. Și nu uitați, un om puternic este modest. fala, trufia sunt slăbiciunile spiritului.
Tu cine vrei să fii? Ești un om liber sau ești dominat? Ce rol vrei să joci în societate?
Elena Panaite
Va doresc mult succes si multa putere sa reusiti in demersul dumneavoastra.
RăspundețiȘtergere