miercuri, 4 mai 2022

Șobolanii - sau cum să supraviețuiești în politică.

 

Se spune că atunci când o corabie se scufundă primii care se salvează sunt șobolanii. Probabil aceste animăluțe au un spirit de conservare foarte ridicat.

Ei bine se pare că acest instinc de conservare funcționează și în politică.

Să analizăm împreună una din situațiile consumate zilele trecute și care ne dă măsura /nota caracterului unor oameni din politica noastră.

Am citit știrea publicată pe HotNews, în 3 mai 2022:

Plenul comun al Parlamentul a decis, marţi, cu 347 voturi "pentru", 13 "împotrivă" şi trei abţineri, să-l numească pe liderul PSD Marcel Ciolacu preşedinte al Grupului PRO-America. Inițial funcția a fost deținută de Ludovic Orban care, după pierderea calității de președinte al Camerei Deputaților i-a fost retrasă și poziția de lider al grupului de prietenie cu Statele Unite ale Americii.

Așa cum este ,,croit,, titlul acestui articol ai spune că era cazul ca această funcție să-i fie retrasă lui Orban și ofertită lui Ciolacu doar că lucrurile stau nițel altfe.

Grupul Pro-America a fost constituit, probabil, hăt demult la investirea noilor deputați și senatori în 2020. Nu am auzit ca dl Ciolacu să se lupte pentru această funcție dar de când se pare că toată lumea civilizată i-a întors spatele lui Putin este de bon-ton să fii în grupul cu pricina mare ,,șăf”....așa se face treaba.

Iată deci că după un maraton penibil la Kiev, când numerele 2,3 și 4 din statul român se jucau leapșa sau cine ajunge primul, vedem că liderii țării noastre au prins de veste că drumul României trece pe la Whasington, Paris și Londra.

Dar articolul cu pricina ne dezleagă și o enigmă legată de compoziția ,,găștii,, politice care face jocurile la București.

,,Potrivit votului plenului comun, mai fac parte din grupul Pro-America şi Nicolae Ciucă şi Florin Cîţu, în calitatea lor de senatori.

Potrivit hotărârii adoptate, din grup mai fac parte: Adrian Chesnoiu, Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Alfred Simonis, Diana Tuşa, Titus Corlăţean, Vasile Dîncu, Gabriela Firea, Lucian Romaşcanu, Ana Maria Cătăuţă, din partea PSD, iar din partea PNL - Sebastian Burduja, Laurenţiu Leoreanu, Gigel Ştirbu, Cristian Băcanu, Daniel Constantin, Roberta Anastase, Septimiu Bourceanu, Eugen Ţapu Nazare.

Reprezentanţii USR în Grupul PRO-America sunt Dan Barna, Cosette Chichirău, Mihai Badea, Denisa Neagu, Monica Berescu, ai AUR - George Simion, Claudiu Târziu, Adrian Costea, ai UDMR - Rozalia-Ibolya Biro şi Lorand Antal și Andi Grosaru - minorități.,,

Suveranistul George Simion și pretenul Claudiu Târziu sunt frați cu America????? 

Sau instinctul lor politic le-a spus că acum lumina se procură din acel OCCIDENT  DECADENT  pe care l-au înjurat/persiflat și sfidat la greu.

Ah! am înțeles.

Nu voi ați făcut asta.....au făcut-o susținătorii voștrii și cu ajutorul lor ați intrat în PARLAMENT.


Elena Panaite

Un comentariu: