sâmbătă, 11 iunie 2022

Eu cred

 S-a încheiat o etapă din parcursul României și ne așteaptă o alta, diferită și poate mai spectaculoasă.

Pentru scurt timp (câțiva ani) deși am fost luați pe nepregătite, noi, cetățenii, am trăit cu impresia că ,,poporul,, prin voință proprie poate să genereze mișcări politice apte să înnoiască politica românească la vârf. Ne-am înșelat. În realitate, cei câțiva oameni grei din România sau care gestionează acest colț de lume, folosindu-se de aceleași mijloace vechi și antice, au permis o altfel de partitură politico-administrativă (era aproape firesc să încercăm acest gen de haiducie politică). Acum gata.
,,Şi de mii de ani încoace
Lumea-i veselă şi tristă;
Alte măşti, aceeaşi piesă,
Alte guri, aceeaşi gamă,...”
Viitorul va fi unul ,,așezat,, .
Vor lipsi marile manifestații publice, politica se va face dur în stil mare pentru că țara noastră este ,,ultima frontieră,, și pentru apărarea acestui pământ s-a investit mult. (Războiul din Ucraina este și pentru apărarea României) și cine investește bani acela dictează.
-Se va face o politică așezată unde pentru putere se vor lupta 2 sau 3 partide puternice care vor fi tractate de lideri locomotivă.
-Liderii sub conducerea cărora partidele vor pierde alegerile (naționale sau locale) vor face un pas în spate.
-Țara se va defini ca o republică prezidențială care dacă va fi condusă de dreapta va putea să se îndrepte spre un sistem hibrid de unitate cu Moldova prezidențială sub conducerea identitar culturală a ,,Casei regale”.
-Un nume bun (fără plagiat, furt din banul public sau alte șmecherii pentru a fenta viața sau legea) va fi obligatoriu pentru a accede în politică.
-O doctrină clară.
-Aventurierii politici sau liderii nonconvenționali nu vor accede la demnități publice (nu vă imaginați că președintele asociației de locatari va ajunge prim-ministru).
Când armele din războiul Ucraina-Rusia vor amuți va urma un altfel de ,,război”. Se vor împărți sfere de influință și resurse, se vor RECUPERA toți banii consumați în acest război inutiul pentru Rusia.
Omenirea va înregistra un salt științific firesc. Primul Război Mondial este asociat cu cărbunele. Al-II-lea Război Mondial este asociat cu petrolul, Războiul Rece este asociat cu energia atomică. Acum Războiul Slavilor va fi asociat cu energia solară.
Probabil în lumea occidentală peste 20 de ani săptâmăna de muncă va număra 4 zile și societatea va fi puternic automatizată (roboții vor face majoritatea muncilor grele) și sper eu omul va fi prețuit, încurajat, protejat dezvoltându-se o identitate culturală bazată pe respect reciproc, dorință de dialog și respectarea celuilalt.
În lumea ce va fi construită pe bătrânul continent, idealul de viață va fi să trăiești într-o patrie guvernată de legi drepte. În această Europă este locul României, o țară unică, frumoasă, mare cu oameni adevărați.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu